Докато Бил Гейтс е потънал в развода си, другият най-знатен

...
 Докато Бил Гейтс е потънал в развода си, другият най-знатен
Коментари Харесай

Топергените: Гейтс плаща за развод,Безос – за суперяхта

 

Докато Бил Гейтс е потопен в развода си, другият най-знатен ерген на планетата- Джеф Безос, към този момент прави проекти да кръстосва моретата със своя лична мегаяхта, дружно с гаджето си.

Главният изпълнителен шеф на Amazon е поръчал 127-метра на нидерландската корабостроителница Oceanco, заяви Bloomberg Businessweek.

Плавателниятсъд с три мачти се чака да бъде " една от най-изисканите ветроходни яхти в света. " Засега обаче детайлности няма.

В добавка към мегаяхтата Безос си е поръчал и втора, по-малка яхта, която ще разполага с хеликоптерна площадка.

Приятелката на Безос Лорън Санчес е хеликоптерен водач, а самият Безос също е посещавал летателни курсове.

Огромните яхти съвсем постоянно са част от активите на супербогатите, само че Безос, който е най-богатият човек в света с персонално положение, оценено на 192 милиарда $, до момента не е имал лична яхта.

През 2019 година се появи информация, че Безос е притежател на струваща 400 млн. $ яхта, която носи името Flying Fox. От Amazon отхвърлиха плавателният съд да принадлежи на него.

Въпреки това Безос наподобява има афинитет към плаването с яхти. През лятото на 2019 година той и Санчес бяха забелязали на яхтата на медийния магнат Дейвид Гефен, а по-късно и на яхта, благосъстоятелност на стилният дизайнер Даян декор Фюрстенберг. По-рано тази година двойката бе видя на друга яхта в Мексико.

Безос разгласи през февруари, че счита да напусне поста основен изпълнителен шеф на Amazon през третото тримесечие на 2021 година Анди Джаси, който сега оглавява AWS, ще заеме неговото място.

Тогава Безос съобщи, че възнамерява да продължи да взе участие във значимите за компания каузи като изпълнителен ръководител, само че задачата му е да отделя повече време за благотворителна активност, както и за изданието The Washington Post, което купи през 2013 година и за галактическата компания Blue Origin.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР